Udbetalingen af dine feriepenge afhænger af hvornår du holder ferie. Der er dog stadig muligheder for at få udbetalt feriepenge så tidligt som overhovedet muligt, samtidig der også er en deadline for at få udbetalt feriepenge.

Alle feriepenge udbetales på én ud af to måneder; enten får man feriepenge direkte fra feriekonto – det er muligt at logge på borger.dk og se hvor meget der er opsparet; eller også modtager man et elektronisk feriekort via eboksen – det udfyldes og pengenes indsættes på nemkonto.

Hvis du har tjent mindre end 2.250kr årligt i feriepenge, vil dine feriepenge automatisk blive overført til din NemKonto inden ferieåret begynder. Et ferieår går fra 1. maj til og med 30 april året efter.

Hvis du har feriepenge tilgode fra det ferieår du lige har efterladt, skal du kontakte din arbejder indenfor tre år og finde en ordning. Efter tre år bliver feriepengene der er indbetalt nemlig forældet.

Se hvornår dine feriepenge udbetales i 2024

Vælg knappen foroven for at se hvornår feriepenge tidligst kan udbetales i år og næste år

Feriepenge kan tidligst udbetales i 2024:

  • 1. maj 2024

Vær specielt opmærksom på at det kun er muligt at udbetale feriepenge hvis der officielt holdes ferie - det er op til den der holder ferie at få ansøgt om ferie.

Feriepenge kan tidligst udbetales i 2025:

  • 1. maj 2025

Vær opmærksom på at det først er muligt at udbetale feriepenge når der afholdes ferie, og det er op til den enkelte der skal have udbetalt feriedagpenge at ansøge om ferie.

Nye regler fra 2019

I forbindelse med omlægningen af feriepengene, bliver der fra 2019 indført nye regler af for feriepenge. Optjeningen, afholdelse og udbetalingen af feriepenge kommer umiddelbart til at kunne ske samtidig. Således forsvinder behovet for at have et klassisk ferieår, men i stedet optjener man feriedage, der kan afholdes med det samme de optjent – og feriepengene hertil udbetalt. En af årsagerne til dette skift har blandt andet været, at nyuddannede medarbejdere ikke har kunnet holde ferie i op til halvandet år (det halve år de blev uddannet, efterfulgt af et helt år hvor ferie skal optjenes hvorefter feriedagene kan holdes året efter).

De nye regler bliver langsomt indsluset, således at 2019 kun bliver et halvt ferieår, og 2020 bliver det første rigtige ferie år med det nye feriesystem.